Overslaan naar content

Adviseur OV / Procedure coördinator voor tijdelijke buitengebruikname metro en tram

  • Amsterdam-Noord
€ 3.558 - € 5.997 per maandConcessies & Contracten32-36 uur

Dit zijn wij

Werken bij de Vervoerregio betekent hèt verschil kunnen maken bij een expertorganisatie voor mobiliteits- en bereikbaarheidsopgaven. Bij alles wat we doen, leveren wij een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de bereikbaarheid en leefbaarheid in de regio Amsterdam en geven we richting aan mobiliteitsbeleid. Wij leiden de mobiliteitsopgave in de drukste regio van ons land. Met veertien gemeenten zorgen we er samen voor dat zoveel mogelijk mensen op hun manier comfortabel, snel en duurzaam kunnen reizen. Als opdrachtgever, beleidsmaker en adviseur lopen we voorop in nieuwe ontwikkelingen voor hoogwaardige mobiliteit. Zo dragen we bij aan een bereikbare en vitale regio, nu en in de toekomst.

Wil jij graag werken bij een van de grootste opdrachtgevers voor openbaar vervoer in Nederland? Lees dan snel verder!

Welke impact maak jij? 

De komende jaren vinden er verschillende projecten plaats die invloed hebben op het tram- en metronet van de gemeente Amsterdam. Afstemming tussen deze projecten is noodzakelijk om de negatieve gevolgen te minimaliseren. Om die reden is er een procedure Tijdelijke Buitengebruikname (TBGN) opgesteld. Het doel van de procedure TBGN is om vroegtijdig knelpunten in werkzaamheden op en rond het tram- en metrospoor te signaleren en te plannen.

Als coördinator TBGN heb je een centrale rol en voer je de regie in de procedure om tram- of metro-infrastructuur tijdelijk buiten gebruik te stellen. Dit is bijvoorbeeld nodig voor onderhoud of vervanging. Je bent voorzitter van de TBGN-commissie die de besluiten op dit punt voorbereid, je vervult een inhoudelijke rol in de beoordeling van de ingediende aanvragen (samen met vervoerkundigen en concessiebeheerders) en je beantwoord vragen hieromtrent. In de TBGN-commissie zitten collega’s van: GVB-Verkeersregie, GVB Rail INFRA Bedrijf (metro en tram), Gemeente Amsterdam, Vervoerregio (Assetmanagment Rail Infrastructuur (AMRI) en Concessiebeheer).

Daarnaast lever je als adviseur OV een inhoudelijke bijdrage op diverse strategische dossiers. Deze dossiers variëren in omvang (groot, middel of klein). Je bent iemand die proactief meedenkt en je weet tijdig de juiste verbinding te leggen met collega’s van zowel je eigen team als van de andere teams.

Taken die je gaat oppakken:

  • Je bent voorzitter van de overleggen met de TBGN-commissie (zeven keer per jaar);
  • Samen met de secretaris hou je het TBGN-register (status van TBGN-aanvragen) bij;
  • Je legt de verbinding met verschillende partijen (GVB, gemeente, intern);
  • Je bereid, samen met de secretaris, de agenda voor;
  • Je verzorgt de zowel de interne als de externe communicatie over het TBGN proces;
  • Je verwerkt besluiten in officiële documenten ter ondertekening aan het Bestuur;
  • Je levert een bijdrage op diverse strategische dossiers.

Wat breng je mee?

Wij zoeken collega’s die in hun vakgebied vernieuwend, nieuwsgierig en onderzoekend kunnen zijn en een goed oplossend vermogen hebben. Om succesvol je werk te kunnen doen heb je minimaal HBO werk- en denkniveau en een opleiding gevolgd in de richting van verkeerskunde. Daarnaast:

  • Ben je proactief, analytisch, een echte teamplayer en resultaat- en oplossingsgericht;
  • Je bent een doorpakker;
  • Weet partijen te verbinden waar elkaar belangen afwijken;
  • Je hebt affiniteit met openbaar vervoer.

Hoe ziet jouw team eruit?

Het team Concessies & Contracten zorgt voor de toezicht op en de uitvoering en de doorontwikkeling van gemaakte (contract)afspraken en het dagelijks functioneren van het bereikbaarheidssysteem binnen onze regio. Dit doen ze volgens de maatstaven van de Vervoerregio op het gebied van bereikbaarheid, veiligheid en duurzaamheid. Het team bestaat uit zowel jonge als meer ervaren medewerkers. Dit gaat heel goed naast elkaar. Er is veel expertise en deskundigheid binnen de organisatie waar je veel van kunt leren.

Wat bieden wij jou?

Je gaat werken met gezellige en gedreven collega’s en op kantoor heerst een informele werksfeer. Onze organisatie is volop in beweging en jouw initiatief en eigen inbreng wordt erg gewaardeerd. Naast lekker werken en kwaliteit leveren staan plezier maken, humor en collegialiteit bij ons hoog in het vaandel.

Wij zorgen voor collega’s, een werkomgeving én een pakket aan arbeidsvoorwaarden waar jij blij van wordt!


  • Een bruto maandsalaris tussen de €3.558,- en €5.997,- (Schaal 10 of 11 CAO-SGO, afhankelijk van ervaring/opleiding) op basis van een 36-urige werkweek;
  • Direct een vast dienstverband;
  • Je ov-reiskosten worden volledig vergoed. Ook voor fietsen en lopen krijg je een vergoeding;
  • Ruime opleidingsmogelijkheden, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en om eigen regie te pakken in je werk;
  • Flexibele werktijden, hybride werken wordt goed gefaciliteerd en ons kantoorpand is toegankelijk voor iedereen.

Bekijk het volledig overzicht van al onze arbeidsvoorwaarden!

Meer weten?

Voor meer informatie over de functie bel, app of mail je met Carla Wit, manager team Concessies & Contracten: 06 – 82 67 41 34/ c.wit@vervoerregio.nl. 

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Bel, app of mail dan met Willemijn de Jong: 06 - 82 67 40 40 ofw.dejong@vervoerregio.nl.

Bij Vervoerregio Amsterdam doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen zichzelf kan zijn en zich gewaardeerd voelt. Daarom werken wij aan diversiteit en inclusie. Wat je geslacht, leeftijd, afkomst, etniciteit, geloof, seksuele voorkeur of fysieke/mentale beperking ook is, je bent bij ons welkom.

  • Amsterdam-Noord
€ 3.558 - € 5.997 per maand
32-36 uur

of

  • Amsterdam-Noord
€ 3.558 - € 5.997 per maand
32-36 uur

Samen houden we de Vervoerregio bereikbaar Vervoerregio Amsterdam Termini 179 1025 XM Amsterdam Postbus 626 1000 AP Amsterdam 020 - 5273700 HRM@vervoerregio.nl