Overslaan naar content

Portfoliomanager CBTC / Change manager Railinfra assets

 • Amsterdam-Noord
€ 5.561 - € 7.325 per maandConcessies & Contracten32-36 uur, Deadline 18/08/2024

Dit zijn wij

Werken bij de Vervoerregio Amsterdam betekent hét verschil kunnen maken bij een expertorganisatie voor mobiliteitsopgaven. Bij alles wat we doen, werken wij aan een bereikbare regio voor de mensen die hier wonen, werken, leren en recreëren. Nu en in de toekomst. Dat vraagt om verantwoorde keuzes die voor de mens, onze omgeving en de planeet het beste zijn.

Meer dan ooit moeten we in deze drukste regio van het land zorgen voor schone en gezonde vervoersopties die passen bij de verschillende gebieden. Dat is nodig om ervoor te zorgen dat al onze inwoners en bezoekers hun bestemming kunnen bereiken. Daarom werken we, samen met onze veertien gemeenten, aan een duurzaam bereikbare regio waarin onze reizigers veilig, betaalbaar, soepel en prettig kunnen reizen van deur tot deur. Wil jij hier ook aan bijdragen, bij een van de grootste opdrachtgevers voor openbaar vervoer in Nederland? Lees dan snel verder!

De Vervoerregio Amsterdam is opdrachtgever aan GVB voor alle Asset Management RailInfra (AMRI) werkzaamheden. Hieronder vallen ook werkzaamheden aan het nieuwe beveiligingssysteem van de metro, de eerste in Nederland, uit de categorie Communication Based Train Control (CBTC). Om de metro zo goed mogelijk te laten bijdragen aan onze mobiliteitsdoelen in Amsterdam en de regio, moet het CBTC-systeem in de komende vijftien jaar doorontwikkeld worden. Dit vereist specifieke managementaandacht. Maar ook andere assets moeten regelmatig worden aangepast. 

Welke impact maak jij? 

In deze gecombineerde rol vorm je de spin in het web binnen, en vaak ook buiten, onze organisatie! Als Portfoliomanager CBTC* ben je namelijk hét centrale aanspreekpunt voor de programmering van CBTC-aanpassingen in lijn met strategische doelen en kaders van de Vervoerregio. Jij verzamelt en beoordeelt alle informatie die kan en moet leiden tot een aanpassing van het CBTC-systeem en faciliteert de besluitvorming hierover. Daarnaast onderhoud je goede contacten met onze CBTC-partners en monitor je de uitvoering van de portfolio.

Als Change manager Railinfra assets treed je naar GVB en eventuele andere partners op als ambtelijk opdrachtgever voor het projectmatig uitvoeren van aanpassingen aan beheerde assets. Denk hier bijvoorbeeld aan een onderzoek naar de mogelijkheden van bestuurderloos rijden van metro’s, het verglazen van liften of het oplossen van restpunten van andere infraprojecten.


* CBTC staat voor Communications Based Train Control. Dit systeem zorgt ervoor dat metro's veilig, snel en efficiënt rijden door continue communicatie tussen metro's onderling en de verkeerleiding. 

Wat breng je mee?

Wij zoeken een collega die in het vakgebied vernieuwend, nieuwsgierig en onderzoekend is en een oplossend vermogen heeft. Om je werk succesvol uit te voeren is jouw kennis gefundeerd op een bedrijfskundige ICT-opleiding. Ook heb je aantoonbare ervaring in het succesvol managen van ICT-projecten, van klein tot groot en van begin tot en met het einde, bij voorkeur in de openbaar vervoersector.

Wanneer je niet precies weet hoe een CBTC-systeem werkt, hoeft dit geen probleem te zijn. Jij kunt namelijk relatief snel nieuwe complexe technologie en het gebruik doorgronden en je gaat graag de uitdaging aan om binnen no time jezelf als gesprekspartner op alle niveaus te presenteren

Daarnaast:

 • Krijg je energie van samenwerken met mensen binnen èn buiten onze organisatie; 
 • Ben je flexibel, werk je gestructureerd en gaat jouw hart sneller kloppen van plannen en organiseren;
 • Kun je goed omgaan met diverse belangen en heb je interesse in ons politieke speelveld, waardoor je bestuurlijke sensitiviteit opbouwt;
 • Heb je een proactieve houding en werk je oplossingsgericht toe naar het resultaat.

Hoe ziet jouw team eruit?

Het team Concessies & Contracten zorgt voor de toezicht op en de uitvoering en de doorontwikkeling van gemaakte (contract)afspraken en het dagelijks functioneren van het bereikbaarheidssysteem binnen onze regio. Dit doen ze volgens de maatstaven van de Vervoerregio op het gebied van bereikbaarheid, veiligheid en duurzaamheid. 

Binnen het team Concessies & Contracten is de Portfoliomanager CBTC/Change manager Railinfra assets actief vanuit de groep Asset Management Rail Infra (AMRI). Die groep treedt op als asset owner en risicodragend opdrachtgever voor de instandhouding van onder meer het metronetwerk.

Het team bestaat uit ervaren medewerkers. Er is veel expertise en deskundigheid binnen de organisatie waar je veel van kunt leren.

Wat bieden wij jou?

Je gaat werken met gezellige en gedreven collega’s en op kantoor heerst een informele werksfeer. Onze organisatie is volop in beweging en jouw initiatief en eigen inbreng wordt erg gewaardeerd. Naast lekker werken en kwaliteit leveren staan plezier maken, humor en collegialiteit bij ons hoog in het vaandel.

Wij zorgen voor collega’s, een werkomgeving én een pakket aan arbeidsvoorwaarden waar jij blij van wordt!

 • Een bruto maandsalaris tussen de €5.561,- en €7.325,- (Schaal 13 cao-SGO) op basis van een 36-urige werkweek;
 • Direct een vast dienstverband;
 • Je ov-reiskosten worden volledig vergoed. Ook voor fietsen en lopen krijg je een vergoeding;
 • Ruime opleidingsmogelijkheden, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en om eigen regie te pakken in je werk;
 • Flexibele werktijden, hybride werken wordt goed gefaciliteerd en ons kantoorpand is toegankelijk voor iedereen.

Bekijk het volledig overzicht van al onze arbeidsvoorwaarden!

Meer weten?

Voor meer informatie over de functie bel, app of mail je met Carla Wit, manager team Concessies & Contracten: 06 – 82 67 41 34/ c.wit@vervoerregio.nl. 

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Bel, app of mail dan met Willemijn de Jong: 06 - 82 67 40 40 ofw.dejong@vervoerregio.nl.

Bij Vervoerregio Amsterdam doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen zichzelf kan zijn en zich gewaardeerd voelt. Daarom werken wij aan diversiteit en inclusie. Wat je geslacht, leeftijd, afkomst, etniciteit, geloof, seksuele voorkeur of fysieke/mentale beperking ook is, je bent bij ons welkom.

 • Amsterdam-Noord
€ 5.561 - € 7.325 per maand
32-36 uur, Deadline 18/08/2024

of

 • Amsterdam-Noord
€ 5.561 - € 7.325 per maand
32-36 uur, Deadline 18/08/2024

Samen houden we de Vervoerregio bereikbaar Vervoerregio Amsterdam Termini 179 1025 XM Amsterdam Postbus 626 1000 AP Amsterdam 020 - 5273700 HRM@vervoerregio.nl